Veidai, istorijos, detalės

2010 m. kovo 16 d., antradienis

Kekšės arba kiek kainuoja nekaltybė

..padorumas už 300$..

Vaikinus Gruzijoje turi tos, kurios greitu metu taps jų žmonomis, arba... kekšės.

Viešai merginai ir vaikinui vaikščioti susikibus už rankų, apsikabinus ar tiesiog dviese Gruzijoje gana neapdairu ir (ar) nepadoru. Tradiciškai tai reikštų, kad jūs susižadėję. (Tiesa, sostinėje, Tbilisyje, padėtis kiek kitokia). Ir nesvarbu, kad tiesiog smagu bendrauti ir turėti priešingos lyties draugų. To čia (beveik) niekas nesupranta. Jei vaikštote kartu, reiškia esate pora. Jei pora, reiškia susižadėję. Jei susižadėję, tai visam gyvenimui. Jei yra kitaip – esate kekšė.

Vyrams šios aksiomos, deja, netaikomos.

Oficialiai, kaip ir Sovietų Sąjungoje, Gruzijoje sekso nėra. Yra tik meilė po vedybų. Jei atsitinka kitaip, ir vaikinas veda nebeskaisčią merginą – jis veda kekšę. Ir jo giminė dar ilgus metus tai jam primins. Jeigu iš viso leis jam „su tooookia“ susituokti.

Pastarąjį dešimtmetį Gruzija vis labiau veržiasi į Vakarus, todėl čia vis daugiau vakarietiškos kultūros apraiškų. Žmonės, ypatingai jauni, vis daugiau ir dažniau keliauja bei gyvena svetur. Grįždami į tėvynę jie atsiveža naują požiūrį į daugelį dalykų. Tačiau...

Kalnuotoji ir itin religingoji Gruzija vis dar labai konservatyvi. Ir per amžius susiklosčiusios tradicijos keičiamos labai nenoriai. Nors pati visuomenė ir jos gyvenimas keičiasi, santykiai liberalėja, o moteris vis labiau ne tik „žmogaus draugas“, o lygiateisė vyro partnerė, apie vykstančius pokyčius linkstama tiesiog nekalbėti.

Geriau apkalbėti, ar ji buvo skaisti prieš vedybas, ar ne. Kiek vaikinų turėjo ir su kuo vaikščiojo. Visa tai miestų, ir ypatingai kaimų, bendruomenėms atrodo itin svarbi tema. Nes skaistybė – moters vertės nustatymo matas.

Šiandienos Gruzijoje merginos draugauja su vaikinais, nors ir slapstosi nuo visuomenės ir artimųjų akių. Jos miega su jais. O vėliau darosi „nekaltybės sugrąžinimo operaciją“. Kad būtinai ištekėtų skaisčios. Susigrąžinti padorumą čia kainuoja 300$. Tik ar padoru, santuoką pradėti nuo melo?..

***
Tbilisio plastikos chirurgai vienoje vakaro TV laidoje skelbė, kad „skaistybės sugrąžinimo operacija“ Gruzijoje yra antra pagal populiarumą. Pirmoje vietoje – Kaukazietiškos nosies korekcija. Daugybė moterų, anot šių medikų, mergystės plėvę susigrąžina ne vieną, ir ne tris kartus.

3 komentarai:

Unknown rašė...

Ne taip jau skiriasi nuo afrikos. Papasakosiu ir as kada apie visus siuos reikalus cia... Panasiai kaip Gruzijoje, tik moteru musimas vadinamas cia disciplina... Sunkoka suvokti, bet antra vertus patampi atviras, bet kam po tokiu kulturiniu patirciu

rizada rašė...

Nuostabiai nuostabiai rašai. Ir turi dar vieną nuolatinę skaitytoją.

Unknown rašė...

tavo blogas man kaip kokios geros knygos skaitymas vakare pries miega..:) labai malonu skaityti! tikrai..